26 February 2012

Majlis Pelancaran Kompeni Askar Wataniah Wilayah Felda Negeri Johor [120226]

Assalamualaikum...
Ari nie, tetiba aq nak wat post pasal aktiviti org2 Felda Nitar 01 wat ari nie
Kalau tengok kalendar, ari nie 26 Februari tahun 2012, ari Ahad...
Jam 7.30 pagi lagi, depan umah aq dah penuh ngan kereta2 n moto2 polis
FOR WHAT???....haa!! nie yang nak cite nie


Bersempena ngan tarikh 26 nie, 
askar2x di sluruh negeri Johor nie
ader wat event cikit kat FELDA den nie...
klu ikot kat kain rentang, tajuknye lagu nie ha
"Majlis Pelancaran Kompeni Askar Wataniah Wilayah Felda Negeri Johor 2012"




Disebabkan umah jiran den nie trpilih tok jadi umah prsinggahan Yang Berhormat...
so ramai la escort2x yg trdiri dr askar polis dok bersepah
di perkarangan umah jiran den nie aa
so, umah den yg dok sblah nie pon turut kene tmpiasnya
klu masuk majalah Felda ke, hope ader r trkuar cikit,
bumbung pon jadi r




Me & my family trut tidak melepaskn peluang untk mnyertai majlis nie
sO, brmula pukul 7.30 lagi, kami semua & seluruh rakyat FELDA Nitar 01 telah brkumpul bramai-ramai di perkarangan Padang Awam, Felda Nitar 01..
Di Mana??.....Di Mersing, Johor.





Semua askar2x yg trlibat dalam perbarisan jugak telah brkumpul di padang.Sementara menuggu ktibaan Yang Berhormat menaiki helikopter (turun di padang Sek.MEn) kami disajikan dgn lagu2 (klu ikot irama mulut aq mcm lagu rakyat pon ader) yang di dendangkan oleh pancaragam oleh geng2x askar tu jugak..










Tepat jam 9.30 pagi (hentam!!) 
Yang brhormat pon sampai jugak..
Dengan keadaan yg panas terik & membahang
dan mengikut pengiraan mak cik2x & pak cik2x FELDA Nitar 01, seramai 7 orang askar pengsan & dibawak keluar dr baris.









PANAS wei!!!....aq yg nonton nie pon dah mmbahang
Tapi katenya ramai askar yg jenis awek2x yang pengsan











Usha ponya usha, tiba2 aq trnampak sejenis mahluk asing yg dilekatkn diatas pokok brhampiran aq dudk, upe2nya bende ala tu akn digunakan untk perasmian nti (org kampong dah taw coz diorng pi slalu tngok wktu diorng wat training slama smnggu kat citu, aq yg keje xtaw r, so jadi jakun cikit)











So, majlis pon brjalan sprti biasa, mcm biasa dimulakan ngan doa shingga la ucapan Yang Berhormat...bla bla bla..











Selepas 'Pembebelan'...Majlis pon dirasmikan oleh
Yang Berhormat Datuk Dr. Abd Latiff b. Haji Ahmad, Timbalan Menteri Pertahanan Malaysia....
Tiba2x...bam sana bam sini trdegar la bunyi bom meletup yg tlh mmbuatkan makcik2x nie melatah
"opocot mak ko!!!! "
(sempat la aq rakam cikit wat tatapan umum...tngok bawah)







Selepas tu, trdegar la jeritan semangat dari askar2x yg trlibat dlm prbarisan tu
(ape tah diorg jerit....kbetulan telinga trsumbat pg tu..so kurang jelas cikit, mianhae)
Dan akhirnya diorng keluar pi jalan2x cari makan keliling padang









Majlis ditruskan dgn persembahan dari pancaragam. apa lagi...ketua platun mnjadi tarikan penonton...die tnjuk action maen baling2 kayu kat tngan die tu action die mnjadi bila smua balingan dpt ditngkap & mndapat tepukan drpd penonton. Tah macm mane, wktu lalu dpn stage,..dan2x je trlepas lak...ayoyo
it's okay my friend...








Pas, pancaragam bla je...tiba2 ader bnyi denjitan tayar truck askar.....iiiiitttt!!!..dah mcm drift aq tngok diorng wat prsembahan mcm kat atas tu.. xtaw nak namakn ape hoho
diorng maen tanggalkan meriam tu pas2 pasang alek alah mcm biasa2 tu... bukak n pasang alek










pas ciap pasang, diorng pon get ready nak lepaskn tembakan dr meriam tu.
Mulut makcik2x n pakcik2x kat situ dah sebok
"boom!! boom!!"
tapi xletup2 gak











"xkan la letupkan tol...abes r stage nti" trfikir seketika dibenak ku
upe2nya diorng baling mrcun kat blakang tu je..ce tngok asap tu...kat citu je











after that, tamatlah smua persmbahan...mereka brgambar bramai-ramai brsama Yang Berhormat...
kami pon pi lah mnjamu selera smbil mlihat pameran2x yg disediakan










p/s: legam cikit muke aku...dah la kulit sensitif..huk hukhu




video

Terima Kasih Kerana Sudi Baca

5 comments:

  1. Salam. Pohon jasa baik sdri empunya blog Pujah Haerim spy dpt tlg up-load kan gmbr2 & video bernilai ini dlm laman page fb Rejimen 501 Askar Wataniah kami di > http://www.facebook.com/rejimen501askarwataniah . Jasa baik sdri amat dihargai & diucapkan ribuah terima kasih!!

    ReplyDelete
  2. Tumpang kempen sikit....
    JOM JOIN REJIMEN 501 ASKAR WATANIAH JOHOR!!
    Rakyat Malaysia terutama warga belia pelbagai bangsa Johor Darul Takzim yang patriotik dipelawa untuk sertai dan sama-sama berbakti kepada pertahanan dan keselamatan negara tercinta kita. Jom Sertai REJIMEN 501 ASKAR WATANIAH Johor, untuk info kem-kem berdekatan;
    Find us on Facebook http://www.facebook.com/rejimen501askarwataniah
    Hubungi :-
    Markas Rejimen :
    · Kem Tebrau, 80990 Johor Bahru. Tel.: 07-3541088
    Batalion 1 :
    · Kem Tebrau, 80990 Johor Bahru. Tel.: 07-3541088 smb Bn1
    · Kem Pontian, Jalan Abas, 82000 Pontian. Tel.: 07-6871126
    · Kem Kota Tinggi, 37, Jalan Omar, 81900 Kota Tinggi. Tel.: 07-8831037
    Batalion 2 :
    · Kem Muar, 10, Jalan Junid, 84000 Muar. Tel.: 06-9530103
    · Kem Ledang, Kompleks Penghulu Sagil, KM 43, Sagil, 84020 Ledang. Tel.: 06-9530103
    · Kem Segamat, 672, Jalan Sekolah, 85000 Segamat. Tel.: 07-9323242
    Batalion 3 :
    · Kem Kluang, 400, Jalan Hospital, Kluang. Tel.:07-7728605
    · Kem Batu Pahat, Jalan Dato’ Mohd Shah, Batu Pahat. Tel. : 07-4342008
    · Kem Mersing, Kem Sri Pantai, Jalan Sekakap, Mersing. Tel.:07-7728605

    Anda hanya perlu mendaftarkan diri di kem AW yang berhampiran dengan membawa dokumen-dokumen berikut:
    4 keping gambar warna ukuran paspot.
    2 salinan kad pengenalan.
    2 salinan surat beranak/sijil kelahiran.
    2 salinan sijil-sijil akedemik/tamat persekolahan.
    2 salinan sijil nikah dan surat beranak anak (jika berkahwin).

    Temui kami di Facebook http://www.facebook.com/rejimen501askarwataniah

    ReplyDelete
  3. aik?? ko ade lak tym ni?? tak nampak ko pun????

    ReplyDelete